Het kan iedereen overkomen: je verliest je baan door een reorganisatie, je wordt ziek of door andere pech beland je in de bijstand of een andere uitkering. Er zijn talloze redenen waardoor mensen in Nederland in de moeilijkheden kunnen raken, vaak met een afstand tot de arbeidsmarkt als gevolg.

Hoe verklein je die afstand vervolgens weer? Oftewel, hoe zorg je er voor dat je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt in jouw werkveld en zo ook weer kan rekenen op een inkomen? Dat doe je onder andere door samen te werken. Cordaid ondersteunt tientallen sociale coöperaties in Nederland, waaronder de Blauwe Paraplu. Waar talentvolle ondernemers bij elkaar komen om van elkaar te leren, nieuwe wegen in te slaan en te werken aan hun toekomst.

Invalshoek Themadag Blauwe Paraplu

‘Samen werken aan nieuwe kansen’, dat was de invalshoek bij De Blauwe Paraplu op de drukbezochte Themadag vrijdag 21 maart, waarbij ook Cordaid aanwezig was. Wat de ruim veertig deelnemers en organisaties, uit heel Nederland, betrof een leerzame middag.

Kijk naar deze video van CordAid waarin enkele deelnemers gepassioneerd vertellen over het belang van coöperatief ondernemen in Nederland.