Over ons

Sociaal ondernemerschap gaat over méér dan alleen financiële winst

De Blauwe Paraplu is een ‘sociale coöperatie’, opgericht in 2016. Doel is om mensen met of zonder uitkering een kans te bieden zich te ontwikkelen tot parttime of fulltime ondernemer. Dit gaat gepaard met intensieve begeleiding. Voor sommigen alleen in het begin en bij anderen ook op langere termijn. 

Ruimte voor enthousiaste ondernemers

Ook na de verhuizing naar de Van Galenstraat in 2020 blijft de coöperatie dit werk voorzetten. De Blauwe Paraplu biedt ruimte aan een diverse groep ondernemers. Mensen met talenten, vaardigheden, een goed plan en een sterke drive die via op een laagdrempelige manier hun ondernemerschap kunnen testen en ontwikkelen. Indien gewenst met enige hulp en begeleiding, maar toch vooral met voldoende zelfstandigheid om als rolmodellen de andere leden te kunnen aanvullen en ondersteunen.

Een maatschappelijke visie op ondernemen

De Blauwe Paraplu kijkt op een brede, inclusieve, innovatieve manier naar werkgelegenheid, ondernemen en geld. Waarbij sociaal krediet en maatschappelijke waarde voorop staan. Zo streven we ernaar onszelf én elkaar te blijven ontwikkelen tot betere ondernemers en (jawel!) betere mensen.

Herken jij je in deze visie en wil je lid worden van onze ondernemerscoöperatie, meld je dan snel aan.