Blauwe Paraplu

Dé Sociale Coöperatie in Amersfoort 

Wij zijn een sociale coöperatie die graag nieuwe ondernemers verwelkomt. Wij zijn sterk gericht op samenwerken en ondernemen. Zodat wij als coöperatie en jij als ondernemer onze ambities kunnen waarmaken.

Wil je meer weten?

Wat is de Blauwe Paraplu

De Blauwe Paraplu is de eerste sociale coöperatie in Amersfoort waarin mensen met behoud van een uitkering of anderszins kunnen ondernemen.

De coöperatie is opgericht in 2016. Aanvankelijk voor mensen met een uitkering. Tegenwoordig participeren ook andere doelgroepen binnen de Blauwe Paraplu.

Sinds begin 2020 zijn we verhuisd naar één van de oudere wijken van Amersfoort, en bevinden ons nu midden in de samenleving.
Wij bieden hier een plek waar de deelnemers aan hun eigen onderneming werken met ondersteuning en begeleiding vanuit de coöperatie.

Missie van de Blauwe Paraplu

Onze missie is het creëren van een andere vorm van denken over werkgelegenheid en geld. Waar niet alleen naar winst maar ook naar de immateriële waarde voor de samenleving wordt gekeken.

Wij vinden dat deze vorm van samenwerken en ondernemen bijdraagt aan onze eigen ontwikkeling en die van de bedrijven en projecten waar wij ons voor inzetten.

Maatschappelijke ontwikkeling

De Blauwe Paraplu draagt bij aan de opkomst van sociaal ondernemerschap in een nieuwe maatschappelijke ontwikkeling als een wereldwijde trend.

In Nederland is het een sector die de afgelopen vijf jaar een gestage groei doormaakt. Al met al zijn er bijna dertig van deze burgerinitiatieven opgericht. En dat aantal is nog steeds groeiende.

Overzicht van onze leden

BVT Producties

BVT Producties

Journalistiek

Journalistieke producties en tekstschrijven

MOHASBA Accounting

MOHASBA Accounting

Boekhouding

Ondersteunt bedrijven met de boekhouding en financiële administratie

J M photography

J M photography

Fotograaf

Natuur- en smartphonefotografie

Diet Grosheide

Diet Grosheide

Bestuurslid en organisator

Verbindt op sociaal  maatschappelijke vraagstukken

KeyChoice

KeyChoice

Coach

Coaching voor ADHD en/of Game verslaving

DoorDacht Doen

DoorDacht Doen

Spreker

Verbindt op sociaal  maatschappelijke vraagstukken

Jessica de Ruijter

Jessica de Ruijter

Projectmanager

Planner en organiser van evenementen

Het Leven Doorzien

Het Leven Doorzien

Inspirator

Sessies: "De Kunst van het Leven"

CoachPit

CoachPit

Coach

Verbinden van mensen en mogelijkheden

Vousten Support Services

Vousten Support Services

Allround support

Horeca - Koerier -
Privé-Chauffeur - Admin/Website hulp 

LaGrue

LaGrue

Voor al uw Thuisadministratie

Ondersteunt particulieren en kleine zelfstandigen

Nieuws van de Blauwe Paraplu

NS Teamuitje

Stadslab033 organiseerde een geheel verzorgde middag voor een team van twintig medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen. Verschillende coöperatieleden van de Blauwe Paraplu zetten zich hiervoor in. Cateraar Dave Molenaar van UwThuisChef presenteerde een uitgebreide...

Lees meer

Landelijke dag sociale coöperaties

Samen met Cordaid vond in oktober 2017 de landelijke dag voor sociale coöperaties plaats. Doel was om kennis en ervaringen uit te wisselen tussen initiatieven die al langer bestaan en die nog in de steigers staan. Verschillende kwaliteiten vanuit de De Blauwe Paraplu...

Lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Onze partners en sponsoren

STADSLAB033 ondersteunt mensen en organisaties met het ontdekken van de beste toekomst die bij ze past.
De gemeente Amersfoort draagt haar inwoners en ondernemers een warm hart toe. Via een actief beleid stimuleert zij de lokale economie wat bijdraagt aan een fijnere samenleving en welvarendheid voor haar inwoners.
Op het gebied van noodhulp, gezondheidszorg, veiligheid en economische kansen, loopt Cordaid voorop in het bieden van nieuwe en effectieve vormen van ontwikkeling.
Het Sociaal Fonds Amersfoort is opgericht in 2014 en heeft twee doelstellingen: snel financiële hulp bieden aan inwoners van Amersfoort die in een acute financiële noodsituatie zijn geraakt en het incidentele financiële steun geven aan nieuwe initiatieven en projecten in de stad die bijdragen aan armoedepreventie en armoedebestrijding.
Stichting DOEN financiert initiatieven van mensen die risico’s durven nemen om hun baanbrekende ideeën tot leven te brengen en daarmee anderen inspireren.
De Rabobank is een maatschappelijke bank. Zij levert een substantiële bijdrage aan het welzijn en de welvaart in Nederland en de oplossing van het voedselvraagstuk in de wereld. Om die doelen te bereiken, richt zij zich op het versterken van de klant en zijn omgeving.

Iedere ondernemer kan wel wat hulp gebruiken. FTF Finance ondersteunt de Blauwe Paraplu en haar leden op administratief  en financieel gebied.

Neem contact met ons op!

11 + 15 =

BlauweParaplu.org

Email: info@blauweparaplu.org

Tel: (+31) 06 250 58 155
van Galenstraat 30
3814 RD Amersfoort
Gebouw: De Witte Vlinder

BlauweParaplu.org

Email: info@blauweparaplu.org

Tel: (+31) 06 42 62 48 81
Tel: (+31) 06 14 90 97 71
van Galenstraat 30
3814 RD Amersfoort
Gebouw: De Witte Vlinder

BlauweParaplu.org

Email: info@blauweparaplu.org

Tel: (+31) 06 250 58 155

van Galenstraat 30
3814 RD Amersfoort
Gebouw: De Witte Vlinder

Privacy
Disclaimer

Website ontworpen door
BVT Producties