Ineke de Groot: LaGrue

Toen Ineke zich bij de Blauwe Paraplu aansloot wist ze nog niet precies wat ze wilde gaan doen. Een paar brainstormsessies later kwam ze op het idee om zich op de financiële huishouding van kleine ondernemers en particulieren te richten. Onder de klinkende naam: LaGrue. In het Nederlands vertaald de kraanvogel. “Geïnspireerd door de Japanse legende van de gracieuze kraanvogel. Die staat onder meer voor communicatie, sociaal, vasthoudend, gedisciplineerd en wederkerigheid. En daarnaast ook nog eens voor geluk, gezondheid en vreugde”, legt Ineke uit.

LaGrue richt zich op ZZPers en particulieren, omdat die nogal eens vastlopen bij financiële vraagstukken. Waarbij de emoties de overhand nemen en juist en tijdig handelen in de weg staan. Dan, zegt Ineke, treedt zij voor ze op. Ook kan ze het voorwerk doen voordat de financiële administratie naar de accountant gaat. “Laat mij maar de telefoontjes plegen, de formulieren invullen en de problemen in kaart brengen. Ik heb ontdekt dat ik dat in de vingers heb.”

Van oorsprong is de oprichtster van LaGrue kwaliteitsanalist en was haar werkterrein laboratoria. Tussen twee banen in werkte ze als vrijwilliger op Stadsring51 en bij Humanitas. Daar zette ze zich in voor mensen die financieel vastliepen en in de schulphulpverlening terecht waren gekomen. Met een wir war aan onoverzichtelijke problemen die opgelost moesten worden. Daar deed ze veel ervaring op die haar nu goed van pas komt. Om zich hierin verder te ontwikkelen en te scholen behaalde ze het Praktijk Diploma Boekhouden.

Na dertig jaar een vast dienstverband te hebben gehad was het tijd voor iets anders en Ineke vond haar weg naar de Blauwe Paraplu. Ze is blij dat ze op deze manier kan gaan ondernemen en zichzelf kan ontplooien. “Voor mij biedt dit mogelijkheden en kansen. Ik krijg hier ook veel ondersteuning en we geven elkaar de nodige energie.”

Wat LaGrue te bieden heeft:


Voor Particulieren:

Belastingaangifte;
aanvraag toeslagen;
invullen formulieren voor aanvragen;
wijzigingen doorgeven;
mappen inrichten, ordenen en filen;
indienen van declaraties;
overstaphulp bij bijvoorbeeld verzekering, gas/licht;
nabellen instanties voor verduidelijking.

 

Voor Zzp’ers:
Bonnetjes verwerken;
BTW bijhouden; aangifte;
inkoop- en verkoopfacturen administratie;
betalingen;
bankzaken.

Contact:


Ineke de Groot
LaGrue

M: 06 51 93 65 48
Email: info@lagrue.nl