Key Choice.Mijn naam is Caspar Barkey. Ik richt mij als coach op cliënten die gameverslaafd zijn of dreigen te raken en mensen met ADHD. Het eerste woord in mijn bedrijfsnaam slaat op de laatste drie letters van mijn achternaam en op het toetsenbord (Gamen). Choice staat ook met name voor het belang dat hij/zij een intrinsieke motivatie heeft om te veranderen en dat de keuze passend is bij deze persoon. Dat geldt ook voor ADHD.

Mijn verhaal

Als ervaringsdeskundige ben ik zelf gameverslaafd geweest en heb ADHD. Veel mensen met ADHD zijn over het algemeen verslavingsgevoelig. Ze hebben een grote behoefte aan prikkels en bij het spelen van games kunnen ze daar onmiddellijk op reageren en een ADHD’er kan zich daar makkelijker en langer op concentreren. Gamen wordt als veilig gezien waarmee je je kunt afsluiten van je omgeving.

Ik zelf heb een jaar thuis gezeten en het werd steeds moeilijker om iets anders te gaan doen. Met therapie kwam ik eruit, bouwde een normaal levensritme op, maakte vrienden en ging weer naar school. Ik heb niets tegen gamen maar voor sommigen is het beter dat ze er helemaal mee stoppen en bij anderen dat ze een sociaal leven opbouwen en de balans terugvinden als de gameverslaving allesoverheersend is. Op de lange termijn wil ik de omgeving meer bewust maken van de manier van leren en denken van iemand met ADHD en wat gameverslaving inhoudt.

Online hulp gameverslaving

Bij gameverslaving heeft onderzoek, naar wensen en de belemmeringen om deze tot uitvoering te brengen, een grotere focus, met als vervolg een plan maken. Dit om stapsgewijs en passend bij de cliënt de wens die buiten het gamen ligt te verwerkelijken.

Op termijn ga ik ook online hulp gaan aanbieden. Om zo mensen die thuis zitten te motiveren een eerste stap te nemen om weer buiten te komen. Op den duur wil ik via internet ook internationaal gaan, in het Engels. Want het is een wereldwijd probleem. Maar face-to-face, eventueel na een eerste online-kennismaking heeft mijn voorkeur.

Missie

Ik blijf mijzelf ontwikkelen, ga blogs schrijven over dit onderwerp en heb als ambitie dé specialist op het gebied van gameverslaving te worden. Een coach met een heldere focus en visie.

Caspar BarkeyKeychoice, gameverslaving en ADHD
Key Choice
caspar@blauweparaplu.org
M: 0626308599