Hij had het niet zo snel verwacht. Dave Molenaar. Dat hij eind dit jaar, zoals het er nu uitziet, als ondernemer met UwThuisChef zal uitstromen uit de Blauwe Paraplu. Hij blikt tevreden terug. ,,Toen ik achttien maanden geleden met koken bij mensen thuis begon, en met catering, had ik mijzelf een tijdsspanne van drie jaar gegeven. Het oorspronkelijke idee was kleinschalig koken. Maar ik heb nu regelmatig groepen van vijftig personen of meer, waarvoor ik een maaltijd moet bereiden”, vertelt Dave.

Het Blauwe Paraplu lid heeft gemiddeld twee tot drie klanten per week en zijn agenda is gevuld tot eind dit jaar inclusief de Kerst. “Maar heb nog wel een paar gaatjes met de kerstdagen als mensen nog willen boeken.” Dave zijn bedrijfsfilosofie is: Duurzaamheid, vers en biologisch. Een filosofie die duidelijk aanslaat. “Daarom doe ik zoveel mogelijk alles op de fiets en heb ik een biologische groentetuin. Maar ik wil op den duur wel een bakfiets aanschaffen.” In het begin was hij al blij dat er iets binnen kwam als opdracht. “Ik leefde wat dat betreft bij de dag of de week. Nu hoeft dat niet meer.”

Succesformule UwThuisChefUwThuisChef

Wat is zijn succesformule ondanks de concurrentie van grote partijen in Amersfoort? “Ik kan voor elk budget leveren, dat zie je niet overal, voor een gezin thuis tot een groot gezelschap. En wat ook telt is mijn manier van benaderen. Ik ben persoonlijk en direct in contact. En neem uitgebreid de tijd om kennis te maken. Ik luister naar de wensen van de klant. Dat zie je terug in de offerte die daarop is afgestemd.” Klanten komen bij UwThuisChef via mond-tot-reclame, sociale media zoals Facebook en LinkedIn en, heel belangrijk zegt Dave, via ouderwets netwerken.

Cateraar

Plan A is dat de chef-kok met een lening van de bank zijn eigen keuken begint of het bedrijf van een cateraar, die met pensioen gaat, overneemt. “Dat heeft mijn voorkeur. En anders ga ik via een andere regeling uitstromen. Daarover ben ik nog in gesprek.”

Voor meer info: uwthuischef@ziggo.nl
M: 0616816198
T:  0334637476