20 oktober 2017

Agenda 9 november 2017

“We doen het gewoon!”

 • Datum: 9 november 2017
 • Tijd: 12:30 – 16:30
 • Locatie: Amersfoort
 • Adres: Oude Fabriekstraat 20, 3812 NR Amersfoort
 • Organisatie: Coöperatie De Blauwe Paraplu i.s.m. Cordaid

Op 9 november 2017 houdt sociale coöperatie De Blauwe Paraplu in samenwerking met Cordaid de bijeenkomst “We doen het gewoon!”. Tijdens deze bijeenkomst komen sociale coöperaties uit heel Nederland bij elkaar om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Aan het einde van de middag ga je naar huis met een hoop nieuwe ideeën, tips en inspiratie.

Innovatie van onderop

De afgelopen jaren zijn er door heel Nederland sociale coöperaties gestart of klaar om te starten. In een sociale coöperatie mogen mensen met behoud van uitkering ondernemen. Het is een heel avontuur! We zijn onderdeel van een beweging die ziet dat het anders kan om een sociale, duurzame en inclusieve maatschappij en arbeidsmarkt te creëren. We wachten niet, we creëren onze eigen werkgelegenheid, kort gezegd: “We doen het gewoon!”

Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Hoe is het om lid te zijn van een sociale coöperatie? Hoe bouw je je eigen onderneming op, hoe doe je dat met prijsbepaling, netwerken en marketing? Waar moet je rekening mee houden als je een sociale coöperatie start? Hoe doe je dat met de gemeente, welke ondersteuning biedt de coöperatie? En zo zijn er nog vele andere vragen die je onderweg tegenkomt bij het opzetten, runnen en deelnemen in een sociale coöperatie.

Het programma bestaat uit een plenair gedeelte waarin o.a. een presentatie verzorgd wordt door de Cooperatie Expert, die een onderzoek heeft gedaan naar de stand van zaken van sociale coöperaties in Nederland. Vervolgens gaan we in 2 rondes uiteen in groepen om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan. Zo zijn er sessies over o.a. ondernemersvaardigheden zoals acquisitie en netwerken, social media en marketing, de organisatie van een coöperatie an sich, en hoe kunnen we landelijk meer impact maken.

Aan de leden van sociale coöperaties hebben wij de vraag om iets mee te nemen waarmee zij zich kunnen presenteren. Dat kan van alles zijn: een poster, een flap, een moodboard. Deze zullen aan het begin van de bijeenkomst in de zaal neergelegd of opgehangen worden zodat we een mooie tentoonstelling krijgen van de verschillende aanwezige coöperaties.

Programma

  12.30-13.15: Inloop en lunch
  13.15-14.00: Plenair welkom, presentatie van het onderzoek door de Cooperatie Expert
  14.00-15.00: Ronde I sessies
  15.00-16.00: Ronde II sessies
  16.00-16.30: Plenaire afsluiting

Voor wie: Leden en initiatiefnemers van sociale coöperaties en andere geïnteresseerden.
Locatie: De Danswerkplaats in Amersfoort
Adres: Oude Fabriekstraat 20, 3812 NR Amersfoort
Aanmelden kan via deze link.

U wordt doorgestuurd naar: https://www.ondernemenmeteenuitkering.nl/agenda/subscribeCreate?id=31

Facebook64
Facebook
LinkedIn451